uniVersI/O


Blogista

Mikä ihmeen uniVersI/O?

Blogin nimi on sanaleikki sanoista universumi, uni eli yksi, versio ja I/O eli Input/Output. Blogin ajatus on välittää (I/O) oma näkemykseni, eli yksi versio, siitä mitä asioita koen erityisen mielenkiintoisiksi tiedemaailmassa ja yleensä ottaen maailmankaikkeudessamme eli universumissamme.

Kuka sitä kirjoittaa?

n571679361_161866_8845

Minä, eli Karri Koljonen. Virallinen tittelini on ytimekkäästi jatko-opiskelija (Aalto-yliopiston) Teknillisessä Korkeakoulussa, Elektroniikan, Tietoliikenteen ja Automaation Tiedekunnassa, Metsähovin Radiotutkimusasemalla. Itse pidän kuitenkin nimikkeestä astrofysiikan jatko-opiskelija, koska se välittää enemmän informaatiota siitä minkälaisten ongelmien parissa päivittäin painin. Väitökseni aiheena ovat mustat aukot, tarkemmin ottaen sellaiset, jotka majailevat mikrokvasaareissa, ja erityisesti eräs yksilö nimeltä Cygnus X-3, sekä nimenomaan kertymä/ulossuihku-prosessi ja sen fysiikka tässä kohteessa. Jos nämä asiat eivät kerro sinulle yhtään mitään ei huolta, et ole ainoa.

Alun perin olen kotoisin itärajalta, kaupungista joka on saanut nimensä siitä, että se sijaitsee joen suussa. Hiljalleen vaeltelin sieltä kuitenkin etelään ja löysin itseni eräänä päivänä maamme pääkaupungista opiskelemasta tähtitiedettä, joka oli pitkään ollut jo kiinnostukseni kohde. Yliopistoelämä ei hyvästä yrityksestä huolimatta onnistunut ruttaamaan mielenkiintoani tieteen tekemiseen, joten tässä sitä ollaan: matkalla tohtoriuteen.

Tieteen lisäksi mielenkiintoni kohteina ovat musiikki, sen soittaminen ja kuunteleminen sekä jongleeraus. Kaikesta tästä huolimatta tärkeintä minulle on perheeni, rakas vaimoni ja kaksi ihanaakin ihanampaa tytärtäni.

Mitä siellä kirjoitetaan?

UniVersI/O alkoi vuonna 2008 vietettyäni aikaa kotona tyttäreni kanssa. Itselleni se toimii mielenkiintoni ja innokkuuteni kanavana, sekä suomeksi kirjoittamisen ja tieteen popularisoinnin harjoitusalustana. Asiat, jotka ovat jatko-opintojen aikana päässeet pahasti rapistumaan, koska nykypäivänä tiedettä tehdään enimmäkseen englanniksi. Pahoittelen etukäteen jo mahdottomia lauserakennelmiani.

Luen itse paljon tiedeblogeja, pääasiassa ulkomaisia, ja usein törmään siellä asioihin, jotka herättävät mielenkiintoni siinä määrin, että haluan kertoa niitä eteenpäin. Jossain määrin pyrin myös bloggaamaan omaa tutkimusalaani, kunhan pääsen eroon ammattijargonin ja englanninkielisten termien suomentamisen syövereistä. Eli lyhykäisyydessään täältä voi löytää mitä vaan luonnontieteiden alalta, painopisteen ollessa kuitenkin astrofysiikassa.

Input

Näitä blogeja seuraan tällä hetkellä:

Ars Technica – Nobel Intent

Astronomy Blog

Bad Astronomy

Cosmic Variance

ESO Top News

Morning Coffee Physics

NASA Breaking News

NASA Image of the Day

Orbiting Frog

SEED Magazine

Skepticblog

The Great Beyond

Universe Today

Muuta

TKK

ETA

Metsähovi

Suomen tähtitieteilijäseura ry

Circus Beta

Mainokset

Trackbacks & Pingbacks

Kommentit

 1. * Nimetön says:

  ooksäää ny sit lopettanu tän vai muuten jumissa?

  Päiväys: 6 years ago
 2. * Karri says:

  On vähän pahasti jumissa, mutta kova yritys on kyllä vielä jatkaa.

  Päiväys: 6 years ago
 3. * Nimetön says:

  Ennen vuodenvaihetta teet kyllä jonkun postauksen! Jookos?

  Päiväys: 5 years, 8 months ago
 4. * Karri says:

  Jeh, viimeisestä postauksesta on kulunut kyllä häpeällisen kauan. Nyt alkaa kuitenkin näyttää siltä että aikaa kirjoitteluun taas vapautuu. Teaserina voin heittää, että vireillä on suht massiivinen postaus Higgsin hiukkasesta (yllätys yllätys) jota voi odottaa saapuvaksi piakkoin.

  Päiväys: 5 years, 8 months ago


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: